חומוס עושים בעמק סיפורו של "הבוטקה"

חומוס עושים בעמק
סיפורו של " הבוטקה "
אם עוד לא שמעתם על החומוס ברמת ישי זה יכול להיות משתי סיבות :

1. בגלל שהוא מהצד השני של הכביש. (של אזור התעשייה, ליד תחנת הדלק)
2. בגלל שאין לו שום פרסום. למה? בכוונה. כי כשהשמועה עוברת מפה לאוזן, יש לזה קסם מיוחד…

butke 1 72 חומוס עושים בעמק סיפורו של  הבוטקה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

או לפחות כך אומר רועי, אחד מצמד הצעירים שהקימו את המקום, אותו אני מראיינת:
" כשחבר מספר לך על החומוס המעולה שהוא אכל אין לו שום אינטרס וזה הרבה יותר משכנע. אנחנו מעדיפים להשקיע את הכסף הזה באיכות המוצר שלנו ולא בפירסום במדיה שמוצפת בזבל… "
הסיפור של הבוטקה הוא בעצם סיפור על שני חבר'ה צעירים (רועי הלוי ברקוביץ' ואסף דרסלר) שהייתה להם מספיק אמביציה בשביל להפוך את הפנטזיה הנצחית – לפתוח עסק ביחד, למציאות. למזלנו הם רצו לעשות את זה דווקא בעמק יזרעאל.

habutke2 חומוס עושים בעמק סיפורו של  הבוטקה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

למה דווקא בעמק?
" גרנו תקופה במקומות שונים והבנו שאנחנו מתגעגעים, ושאין כמו בעמק. רצינו להקים מקום ייחודי, שסופג לתוכו את האווירה של האזור. "

למה דווקא חומוס?
" קודם כל כי אין פה ברמת ישי, מקום שהוא מרכז העיניינים של העמק. ובכלל, חומוס בעייני זה משהו נורא ישראלי. משהו שאתה מתגעגע אליו כשאתה בחו"ל. רצינו לעשות חומוס מקומי.
חומוס יזרעאלי מה שנקרא.

habutke3 חומוס עושים בעמק סיפורו של  הבוטקה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אוקיי, אז נולד הרעיון ואז מה? איך מוציאים דבר כזה לפועל?
" מבחינת בירוקרטיה, זה ממש לא מסובך כמו שחושבים. מה שלקח הרבה זמן היה למצוא מקום.
כשמצאנו את המקום הזה לא היה פה כלום! החברים עזרו לנו ושיפצנו בעצמנו את המקום הזה ממש מאפס. אחרי שנים שעבדנו במלצרות ודברים בסגנון כבר קצת ידענו איך התחום הזה עובד והיה לנו חזון איך העסק שלנו ייראה כשיהיה לנו עסק משלנו.
למשל אחד הדברים שרצינו שיהיה פה זה שאנשים יבואו לעבוד בכיף, שתהיה אווירה טובה בצוות, שהמלצריות יסתובבו עם חיוך… "

וזה לא קשה להיות גם חברים וגם שותפים לעסק?
" אני ואסף אנשים נורא שונים ויש לנו חלוקת עבודה טבעית כזאת. אנחנו חברים המון שנים וזה פשוט עוד משהו שאנחנו מדברים עליו חוץ מכדורגל. "

איך אתם מכניסים את אהבת העמק לתוך החומוס?
" אנחנו משתדלים לתמוך בחקלאות המקומית ולעבוד עם ספקים מהאזור ואנחנו מעסיקים בני נוער מהעמק. "

תומכים בכלכלה המקומית. בעצם על כל שאלה שאני שואלת את רועי לגביי המקום אני מקבלת תשובה מפורטת על האג'נדה מאחוריי השיטה. אני נזהרת לא ליפול לקלישאה האהובה עליינו אלא אומרת את זה כי במקום הזה זה כ"כ נכון – החיבור לעמק והערכיות הזאת מגיעים ביחד וקשורים זה בזו. וטוב לדעת שיש חבר'ה צעירים שחשוב להם לשמר את הדבר הייחודי הזה שיש לנו פה.
המקום מתנהל לפי שיטת הכל טרי – כל בוקר מביאים בשר וירקות טריים עד שנגמרת הכמות.
בלילה משרים את הגרגירים וביום מבשלים אותם בנגלות. כל הזמן יש בעצם סירים של חומוס שמתבשלים על האש. כשהגרגירים מבושלים טוחנים אותם על המקום וככה המנה יוצאת חמה.
יש חומוס עם גרגירים/פול/שקשוקה/פטריות טריות/בשר מלימוזין. לא שבעתם? תקבלו עוד מנה.
גם הלימונדה היא "ריפיל" ובסוף מקבלים קפה ובפלות על חשבון הבית.

על הקיר יש ציור עם נוף של שדות העמק שמישהי ציירה במיוחד בשבילם. יש גם לוח שעם עם תמונות של אנשים שמצטלמים בכל העולם עם חולצה של הבוטקה (מקבלים חומוס במתנה). את הלוגו אמא של רועי ציירה. נראה שבאמת מה שאנחנו אוהבים בעמק זה את התחושה שבכל מקום אנחנו בבית. מכירים את המלצריות, את הבעלים, את האנשים בשולחן ממול… כמו שכונה אחת גדולה.
habutke4 חומוס עושים בעמק סיפורו של  הבוטקה

פתוח כל יום מעשר בבוקר עד שנגמר החומוס. 049533386.
Logo butke copy 3 חומוס עושים בעמק סיפורו של  הבוטקה

One thought on “חומוס עושים בעמק סיפורו של "הבוטקה"